Salmevalg ved begravelser

Det er ikke alltid like lett å velge de riktige salmene til en gravferd. På en slik dag er man opptatt av å finne de riktige ordene. Samtidig bør salmen ha en melodi som lyder nogenlunde kjent.

Hvor mange?

I følge ritualet skal det velges 4 salmer – 3 inne i kirken og 1 ute ved graven.

Den første salmen følger umiddelbart etter preludiet. Den andre salmen følger etter tekstlesningene og den tredje like før utgang.

Salmelisten

Vi håper at dere gjennom denne nettsiden kan få hjelp, slik at valget blir enklere. Ved å klikke på knappene i salmelisten kan dere høre melodiene. Ved å klikke [popup url=http://www.tynsetkirke.no/salmetekst.html]her[/popup] kan dere lese tekstene.

Takknemlighet

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

NoS 838: Gud når du til oppbrudd kaller

Jesus – Herre over dødens makt

NoS 124: Klippe du som brast for meg

NoS 172: Som den gylne sol frembryter

NoS 179: Jesus lever graven brast!

NoS 184: Påskemorgen slukker sorgen

NoS 187: Deg være ære

Guds storhet og omsorg

NoS 268: Herre Gud ditt dyre navn

NoS 295: Vår Gud han er så fast en borg

NoS 307: Til himlene rekker

NoS 669: Kjærlighet fra Gud

Trøst og trygghet

NoS 416: Alltid freidig når du går

NoS 468: Nærmere deg min Gud

NoS 490: Blott en dag

NoS 493: Ein fin liten blome

NoS 494: Å for djup i Jesu kjærleik!

NoS 497: Jeg er i Herrens hender

NoS 607: Fred til bot for bittert savn